Podcast Daniel Rusen - Pluxee IMM Connect

Podcast exclusiv cu Daniel Rusen pe tema inteligenței artificiale

Inteligența artificială schimbă paradigma în educație, afaceri și în întreaga societate. De la utilizarea ei de către elevi pentru a-și face temele mai ușor și mai repede, până la dublarea productivității și inovației în sectorul public și în organizații mari, inteligența artificială este adoptată acum pe scară largă.  

Este simplu de înțeles de ce pentru primul episod al podcastului Pluxee IMM Connect, jurnalistul Toader Păun l-a avut ca invitat pe Daniel Rusen, Business Applications CE Director Microsoft pentru a discuta Transformarea afacerilor mici și mijlocii prin Inteligența Artificială.  

Din sondajul derulat înainte de podcast, pentru a înțelege mai bine nivelul de cunoaștere, interesele și motivațiile celor care ne urmăresc legate de tema acestui episod, am aflat că majoritatea dintre voi se află la început pe drumul către adoptarea acestei tehnologii în companie. Cei care au răspuns la sondaj au afirmat că doresc să implementeze IA, dar doresc să afle mai multe despre beneficiile sale și de unde pot începe. 

Daniel a ținut cont de aceste amănunte și a pregătit pentru această întâlnire o prezentare care să ne ajute să înțelegem amploarea acestei tehnologii, în ce domenii din firmă ne poate ajuta și în ce moduri dar și cum va schimba IA viitorul nu foarte îndepărtat.  

Scurt ghid pentru a face primii pași pe drumul digitalizării prin IA 

La finalul podcastului, Daniel Rusen a oferit o serie de întrebări care să îi ajute pe antreprenorii aflați la început pe calea transformării companiei prin IA. 
 
  1. Cum se schimbă industria în care activez?
  2. Ce date am disponibile în companie și cum le pot folosi?
  3. Cum creez inovație în companie? 
  4. Cum va arăta viitorul muncii? 
  5. Cum ne vom proteja în viitor de cyber-attacks si nu numai?
  6. Cum cresc viteza de reacție a companiei dar într-un mod profund și sustenabil?  

Tehnologia are un impact economic profund. Cu toții vom trăi mai bine dacă accelerăm digitalizarea prin AI. 

Este esențial să continuăm să discutăm despre IA pentru o dezvoltare accelerată a afacerilor noastre în viitor! Daniel ne-a oferit câteva date pentru a ne explica de ce. Conform Digital Economical and Societal Index (DESI), realizat de Uniunea Europeană, România este pe ultimul loc la digitalizare din cauza slabei digitalizări a două sectoare esențiale - sectorul public și IMM-urile.

Deloitte a realizat un studiu care arată că pentru fiecare 10% creștere în indexul DESI există un impact în GDP-ul unei țări de 0.65%. Dacă România s-ar afla la jumătatea clasamentului DESI, GDP-ul României ar fi de aproximativ 7%. Mai mult, dacă România ar avea indexul Danemarcei, țara care conduce acest clasament, GDP-ul României ar crește în fiecare an cu 10%. Oare cum ar arăta o astfel de Românie? 

IMM Connect este o comunitate care îți oferă acces la experți 

Daniel rămâne alături de comunitatea IMM Connect și este bucuros să preia în cotinuare întrebări legate de inteligența artificială. Așteptăm întrebările și mesajele tale pe această pagină

Revenim în luna mai cu un nou episod

Revenim curând cu vești despre episodul din luna mai al podcastului Pluxee IMM Connect. Îți promitem că și următoarea temă va fi la fel de actuală și de relevantă pentru dezvoltarea afacerii tale. Până atunci, te invităm să profiți de toate resursele din platformă. 

Te invităm să urmărești primul episod al podcastului Pluxee IMM Connect, Transformarea afacerilor mici mijlocii prin Inteligența Artificială 

Ascultă podcastul

Distribuie