Cum a fost la evenimentul de lansare a comunității IMM Connect
Pe 20 martie, ne-am bucurat să reîntâlnim peste 100 de antreprenori, prieteni și clienți ai Pluxee România, cu ocazia evenimentului de lansare Pluxee IMM Connect. Află mai multe despre comunitate, scopul său și desfășurarea evenimentului.
Să înțelegem contextul. De ce Pluxee IMM Connect?
IMM-urile reprezintă un catalizator pentru progres. În 2022, Oficiul Național al Registrului Comerțului raporta existența a 865.211 companii mici și mijlocii cu o cifră de afaceri anuală < 50 mil. EURO. Acestea au realizat în 2022 64,23% din totalul profitului anual înregistrat de companiile din România. Suma totală a profitului înregistrat de IMM-uri este calculată la 168 miliarde lei.
IMM-urile reprezintă principalul angajator al țării cu 76% din totalul populației ocupate din România, depășind 3,1 milioane de persoane dar și principalul contributor la bugetul de stat, cu 64% din totalul taxelor colectate.
Sectorul IMM este motorul economiei românești, însă are un imens potențial de a continua să crească. Chiar dacă încă așteptăm reforme structurale, țara noastră este încă un loc bun pentru afaceri, conform Institutul Băncii Mondiale și Sondajul Index of Economic Freedom 2023 al Fundației Heritage* care plasează România pe locul 53 din peste 180 de economii la nivel global.
Pluxee România, o companie dedicată antreprenorilor români
Pluxee are o experiență de peste 25 de ani în România și un portofoliu de 35.000 de clienți care folosesc soluțiile noastre pentru motivarea angajaților, și peste 70% dintre aceștia sunt IMM-uri
De-a lungul timpului, Pluxee s-a implicat activ în susținerea mediului antreprenorial. Un exemplu recent este co-finanțarea Startarium, o cunoscută platformă de educație antreprenorială.
Din 20 martie, susținerea Pluxee pentru sectorul IMM-urilor înseamnă și IMM Connect, o comunitate și o platformă de conținut, creată împreună cu o parte dintre clienții noștri care au fost întrebați despre nevoile și interesul lor. Aspirația noastră este să fim cea mai bună platformă de networking și educație antreprenorială iar în viitor să găsim noi modalități de a amplifica implicarea noastră în sprijinirea IMM-urilor din România.
Platforma conectează comunitatea antreprenorilor pentru că susținerea celor care împărtășesc aceleași provocări și satisfacții este extrem de valoroasă pentru menținerea unui nivel înalt de motivație. Aducem însă și cele mai relevante și noi informații sub formă de analize de tendințe, studii, cercetări dar și un market place în care membrii comunității vor avea acces la promoții și oferte exclusive.
Prezentarea evenimentului IMM Connect
Miercuri, 20 martie, a fost o zi în care ne-am bucurat să reîntâlnim cu ocazia evenimentului de lansare al Pluxee IMM Connect peste 100 de antreprenori, prieteni și clienți ai Pluxee România. Evenimentul a avut loc la înălțime, în cadrul One Tower Floreasca etajul 17, într-un cadru ultra modern și o atmosferă prietenoasă, sub moderarea pricepută a lui Moise Guran. Jurnalistul și fondatorul Biziday, cunoscut pentru punctele sale de vedere excelent argumentate din sfera economică, a reușit, exact cum era de așteptat, să adauge valoare evenimentului prin prezența sa.
Am luat contact cu cele mai noi idei și concepte de business management
Dincolo de socializare și relaxare ne-am inspirat și ne-am luat teme de gândire din prezentările extraordinare ale invitaților noștri. Personalități care cunosc foarte bine mediul de business românesc și care au reușit să își ducă proiectele de afaceri la cel mai înalt nivel performanță, ne-au prezentat câteva strategii care le-au adus succesul.
Împărtășim cu voi câteva dintre cele mai importante idei din prezentările susținute la eveniment
Manuel Fernandez Amezaga, CEO Pluxee România și Bulgaria, un lider cu o experiență de peste 20 de ani în industria tehnologiilor de plată, a vorbit despre valoarea sectorului IMM pentru economie și despre angajamentul Pluxee pentru susținerea mediului IMM. Manuel a prezentat participanților platforma Pluxee IMM Connect și cele mai importante beneficii pe care aceasta le oferă membrilor.
Idei cheie
- Atragerea celor mai bune talente este ceea ce diferențiează companiile de succes
- Provocările complexe globale sunt chiar mai dificile pentru mediul IMM iar susținerea sectorului IMM este vitală pentru economie
- Pluxee IMM Connect este răspunul la nevoia de susținerea IMM-urilor, cu soluții practice la nevoile concrete ale antreprenorilor
Florin Jianu, președinte CNIPMMR, are cunoaștere profundă a nevoilor mediului antreprenorial și o extinsă experiență în organizații mari și în mediul guvernamental. Florin Jianu a promovat de-a lungul timpului politici și măsuri care au stimulat dezvoltarea sectorului IMM. În cadrul evenimentului, Florin a prezentat o radiografie a mediului IMM la acest moment, pornind de la rezultatele celui mai recent studiu realizat de CNIPMMR.
Idei cheie
- 64,10 % dintre angajații IMM-urilor primesc salariu minim pe economie, un procent alarmant de mare
- Un procent covârșitor de 75% dintre IMM-uri alocă maxim 5 zile pe an pentru training, iar 56,76% dintre acestea direcționează mai puțin de 5% din bugetul dedicat angajaților pentru training
- Principalele tipuri de training alese de IMM-uri vizează dezvoltarea abilităților de vânzări și marketing (50%), urmate de cele legate de utilizarea noilor tehnologii (47,83%)
Alina Potorac, CEO & CFO @ACHR GROUP și președinte al Patronatului Antreprenorilor Contabili din România ne-a fost alături în calitate de expert în fiscalitate, cu cele mai noi informații din domeniu pentru antreprenorii care doresc să aibă contabilitatea în ordine.
Idei cheie
- Focusul programelor de susținere a IMM-urilor va fi pe creșterea competivității prin inovare, acces la finanțare, sustenabilitate și tranziție digitală
- Deși există firme care întâmpină dificultăți cu programul E-factura, implementarea completă a acestuia este etapizată. Principalele beneficii sunt transparența fiscală a mediului privat și reflectarea actuală și precisă a situației contabile
- Prevederile unui proiect de lege care vizează întreprinderile legate stabilește că daca o persoana fizică deține peste 25% în 4 societăți comerciale, toate cele 4 societăți sunt considerate întreprinderi legate, iar dacă la 31.12.2023 veniturile cumulate depășesc plafonul de 500.000 euro, toate societățile trebuie să treacă la impozit pe profit cu 1 ianuarie 2024.
Melania Damian, Managing Partner SLooP. Cu multă experiență în lumea consultanței corporate, Melania și-a pus propriile idei în aplicare creând SLooP - un brand cu caracteristici unice pe piață, cunoscut și îndrăgit de cei care aleg produse naturale. Melania a captivat audiența cu perspectivele unice în managementul proceselor interne care conduc la inovație.
Idei cheie
- Crizele și urgențele sunt adversarii inovației și viziunii pe termen lung, în timp ce inspirația este esențială pentru a ajunge la inovație.
- 70% este procentul până la care trebuie dezvoltată o idee pentru ca experții să poată determina dacă va avea succes sau nu pe piață. O dată ce o idee primește undă verde este important ca ea să ajungă pe piață cât mai rapid
- Cultura greșelii face parte din viața companiilor care inovează
Prezentarea lui Marius Ștefan, CEO și co-fondator Autonom, a fost o șansă extraordinară de a lua contact cu idei curajoase pentru spațiul managementului de business din România cum ar fi obligația angajaților de a citi o carte în fiecare lună. Omul de afaceri din Piatra Neamț este cunoscut pentru perspective care pot părea extreme la prima vedere însă care în cazul Autonom au adus o creștere anuală compusă de aproximativ 50% în ultimii 16 ani.
Idei cheie
- Explorarea unor direcții cât mai diverse și diferite este benefică atât timp cât rezultatele sunt scalabile și profitabile în același timp
- Descentralizarea organizațională aduce multe oportunități de a crea schimbări de impact în companie care nu costă bani, nu necesită aprobare de la superiori și nu presupun schimbarea strategiei de business
- Succesul Autonom vine faptul că angajații stabilesc ca echipă ce contează pentru fiecare dintre ei, pentru companie, și produce valoare pentru client în același timp.
De ce ar trebui să devii și tu membru al comunității Pluxee IMM Connect
După 25 de ani alături de antreprenorii români, Pluxee România își propune să creeze un mediu eficient de networking și educație antreprenorială, răspunzând direct nevoilor și intereselor comunității. De ce credem că va fi așa? Simplu, a fost realizată chiar împreună cu clienții Pluxee pornind de la ceea ce ne-au indicat ei ca fiind cele mai importante teme de abordat dar și modalitățile în care ar dori să primească acest conținut, evenimente fizice, webinarii, studii și altele.
Cele mai importante beneficii ale platformei Pluxee IMM Connect
- Acces la cei mai importanți experți din domeniu prin evenimente și webinarii
- Conectare și relații autentice între membrii comunității
- Acces la studii și analize pe cele mai importante subiecte ale momentului
- Acces gratuit în platformă
Ne revedem curând, la următorul eveniment Pluxee IMM Connect!
Nu uita să îți activezi contul în platforma Pluxee IMM Connect aici.