ce isi doresc angajatii 2024 - Pluxee IMM Connect

Ce își doresc angajații: cum îți motivezi echipa în 2024

Dacă vrei să fii un angajator de top, este important să pui pe primul loc satisfacția echipei. Angajații motivați lucrează cu mai multă implicare, sunt mai loiali și îți pot promova indirect compania, devenind cei mai buni ambasadori ai brandului.

Cum te asiguri însă că oferi condiții de lucru motivante, care satisfac așteptările colegilor tăi? Descoperă în continuare o serie de sfaturi utile și află care sunt beneficiile extrasalariale preferate de angajații români în 2024.


Ce beneficii și facilități își doresc angajații

Tendințele în materie de beneficii extrasalariale s-au schimbat în ultimii ani, atât pe plan internațional, cât și în România. Pe lângă așteptările salariale, angajații se gândesc și la sănătatea și starea lor de bine, precum și la viitorul profesional. Iată care sunt cele mai populare și atractive beneficii pentru angajații români:

Cardurile de masă

Rămân în continuare cele mai populare beneficii extrasalariale. Conform celui mai recent sondaj Ernst&Young România, 9 din 10 companii oferă carduri cu tichete de masă. Un astfel de beneficiu contribuie la menținerea unui stil de alimentație sănătos, chiar și în contextul financiar actual. Valoarea tichetului de masă a ajuns din 2024 la 40 de lei pentru fiecare zi lucrată, pentru a se alinia la majorările de prețuri ale alimentelor. Prin urmare, companiile au la îndemână o metodă simplă prin care pot crește puterea de cumpărare a angajaților. Totodată, cardurile de masă sunt 100% deductibile și au facilități fiscale care le fac să fie cu până la 29% mai convenabile față de aceeași sumă acordată în bani.

Cardurile cadou

Prin intermediul acestora, angajații au posibilitatea de a-și alege darurile preferate de sărbători, dintr-o multitudine de produse. Așa cum arată sondajul Ernst&Young, peste 85% dintre respondenți oferă carduri cadou sau diferite daruri cu ocazia principalelor sărbători - Paște, Crăciun, 1 Iunie și 8 Martie. E bine de știut că sumele oferite pe cardul cadou sunt scutite de impozitul pe venit de 10% și nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale.

Abonamente medicale

Un sondaj realizat de MedLife, NN România și eJobs arată că 91,2% dintre angajații români își doresc ca în 2024 să beneficieze de pachete de sănătate mai complexe. De altfel, 33% dintre companii iau în calcul creșteri ale bugetelor pentru beneficiile de sănătate chiar și cu 10 - 20% față de 2023. Același sondaj scoate în evidență faptul că abonamentele medicale sunt în topul beneficiilor extrasalariale, ocupând locul 2 după tichetele de masă. În cazul în care dorești o soluție eficientă pentru angajații tăi, poți opta pentru un pachet de beneficii ca Gusto Plus de Sănătate. Acesta include cardul de masă Pluxee Gusto și acces nelimitat 24/7 la telemedicină (telefonic, online și video) pentru 26 de specialități medicale și consiliere personalizată a nutriției. Iar dacă vrei să le oferi angajaților tăi oportunitatea de a-și menține echilibrul fizic și emoțional, poți alege Gusto Plus de Echilibru. Pachetul oferă toate avantajele cardului de masă Pluxee Gusto și, ca extra beneficii, consultații acordate de specialiști în medicină și wellbeing nelimitat 24/7 la telemedicină pentru 30 de specialități medicale.

Programul flexibil

Este un alt beneficiu de top, care a devenit tot mai popular în ultimii ani. Potrivit unui studiu realizat de start-up-ul Pluria, se observă o creștere semnificativă a angajaților și candidaților ce solicită un sistem de lucru flexibil, care să includă munca remote sau în sistem hibrid. Același studiu arată că angajații români își doresc abonamente la sală (15% dintre respondenți) și zilele suplimentare de vacanță (13% dintre respondenți).

Traininguri și cursuri de dezvoltare

Se află de asemenea în topul preferințelor angajaților. Conform unui sondaj realizat de BestJobs în 2023, 28% dintre angajați își doresc să primească din partea companiei cursuri și traininguri de specialitate. Astfel de programe îi pot ajuta să își îmbunătățească abilitățile și să se dezvolte pe plan profesional.

Cum alegi beneficiile de care angajații tăi au cu adevărat nevoie

Ai vrea să știi exact ce beneficii extrasalariale își dorește echipa ta, pentru a te asigura că fiecare persoană se simte fericită și motivată? Poți apela oricând la aceste soluții:

Realizează un sondaj intern

Dacă vrei să afli ce așteptări au angajații tăi, îi poți întreba chiar pe ei, prin intermediul unui sondaj. Chiar dacă nu vei putea acorda pe moment toate beneficiile solicitate, îți vei putea face un plan de acțiune și o strategie pe termen lung, astfel încât să acomodezi treptat cerințele angajaților.

Menține o comunicare deschisă cu echipa

Asigură-te că angajații se simt încurajați să ofere feedback cu privire la condițiile de lucru și pachetul de beneficii. Poți chiar să porți periodic discuții directe, pentru a ’’lua pulsul’’ echipei și a afla ce nevoi specifice are fiecare persoană.

Rămâi la curent cu tendințele din piață

Este posibil ca angajații să nu îți comunice întotdeauna să își doresc sau nici să nu ia în calcul posibilitatea de a primi anumite beneficii, cum ar fi munca remote sau programul flexibil. De aceea, este bine să fii la curent cu tendințele în materie de beneficii extrasalariale, astfel încât să te adaptezi rapid și să poți rămâne un angajator de top.

Revizuiește și actualizează periodic pachetul de beneficii

Nevoile angajaților pot evolua în timp, în funcție de contextul social și economic. Analizează periodic oferta de beneficii, pentru a te asigura că aceasta este relevantă și competitivă.

Folosește o platformă de beneficii flexibile

Poți folosi o soluție ca MyBenefits, platforma de loializare și beneficii parteneră Pluxee. Prin intermediul unei astfel de platforme, oferi fiecărui angajat ocazia de a se bucura de o experiență personalizată - tu acorzi bugetul, iar angajații își aleg chiar ei beneficiile. Platforma oferă peste 28.000 de produse și servicii diverse, precum beneficiile Pluxee, asigurări medicale, abonamente la clinici medicale, pensii private, programe de dezvoltare personală și training, servicii de wellbeing.

Cunoscând tendințele pieței și înțelegând așteptările angajaților tăi, poți găsi beneficiile perfecte pentru a-ți motiva echipa. Pluxee îți este alături, cu soluții adaptate la nevoile echipei tale - tot ce ai de făcut este să iei legătura cu noi, iar împreună vom găsi varianta optimă.

Distribuie